Sport

Bongonda debuteert bij Trabzonspor met nipte zege

Boli Bolingoli Mbombo startte in de basis bij de bezoekers. De rechtsachter, die deze zomer overkwam van Club Brugge, werd in de 82e minuut naar de kant gehaald. Bongonda, die deze zomer overkwam van het Spaanse Celta, startte in de basis en voetbalde 69 minuten mee. Tortol Lumanza maakte de wedstrijd vol bij Stabaek, dat op de achtste plaats staat.In de Zuid-Afrikaanse ‘8 Cup’, een bekercompetitie voor de top acht van het vorige seizoen, heeft Andrea Fillecia zich met Maritzburg United geplaatst voor de halve finales. De nieuwe club van belofteninternational Theo Bongonda raakte voor eigen publiek pas in de slotfase voorbij Konyaspor, het werd 2-1. Trabzonspor heeft vandaag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Turkse Süper Lig gewonnen. Na een zege en twee draws ging Rapid met 3-1 onderuit op het veld van Admira. Maritzburg won in Pretoria zijn eerste ronde met 0-1 tegen vicekampioen Mamelodi Sundowns. Fillecia kwam in de 72e minuut tussen de lijnen. Pas in de absolute slotseconden kon Trabzonspor, opnieuw via Yilmaz, de drie punten veiligstellen. Burak Yilmaz (10.) wiste vrij snel de vroege openingstreffer van Moryke Fofana (2.) uit. Bij Konya maakte Deni Milosevic (ex-middenvelder van Standard en Waasland-Beveren) de 90 minuten vol.Op de vierde speeldag in de Oostenrijkse Bundesliga is Rapid Wenen tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Rapid Wenen bezet de vijfde plaats.In de Noorse voetbalcompetitie is Stabaek op speeldag negentien niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel bij Haugesund.