Sport

Anderlecht kopje-onder op Charleroi dat mee aan de leiding gaat

Beiden 75 vandaag en op de koop toe ook nog eens 50 jaar getrouwd. Vooreerst dit: gelukkige verjaardag aan Roger en Kiki Vanden Stock. Dichter bij een doelpunt kwam Anderlecht niet. Toegegeven, er zijn leukere plekken dan Charleroi om te vieren – tijdens de opwarming bereikte ons via HLN.be het bericht dat de politie er het vuur geopend had op autodieven. Anderlecht nam initiatief (al was het zeker niet geweldig), met kleine kansen tot gevolg. Zo kopte Hanni een voorzet tegen de buitenkant van de paal en kon Teodorczyk net niet scoren. Na geklungel in de Charleroi-defensie viel de bal pardoes voor de voeten van de Pool, maar in extremis gooide Dessoleil zich voor het schot. De Carolo’s gaan mee aan de leiding met Club Brugge. Anderlecht heeft in drie matchen één keer gescoord en pakte vier punten. Dat verdient een feestje. U begrijpt: enkel een vlotte overwinning kon deze desolate plek opvrolijken. De landskampioen toonde voor rust goeie intenties. Dat is te weinig voor een landskampioen, net zoals het op Charleroi te weinig was: 2-0.