Sport

Alexander Zverev vervoegt Roger Federer in finale Montreal

Zverev versloeg gisterenavond in zijn halve finale op het Canadese hardcourt de toernooiverrassing Denis Shapovalov (ATP 143) met 6-4 en 7-5. De 18-jarige Shapovalov had voor het toernooi in eigen land een wildcard gekregen. De Zwitser leidt met 2-1 en won ook hun laatste duel, eerder dit jaar in de finale op het grastoernooi van het Duitse Halle (6-1, 6-3). De Zwitserse veteraan, 36, had in de eerste halve finale de Nederlander Robin Haase (ATP 52) uitgeschakeld met 6-3 en 7-6 (7/5).Het wordt de vierde onderlinge ontmoeting tussen Federer en Zverev. Hij stuntte met zeges tegen onder meer topreekshoofd Rafael Nadal en Juan Martin del Potro. De finale van het Masters 1.000 toernooi in Montreal (4.662.300 dollar) wordt een duel tussen Alexander Zverev (ATP 8) en Roger Federer (ATP 3). Maar de 20-jarige Zverev maakte een einde aan het sprookje van Shapovalov, de jongste speler ooit in de halve finales van een Masters 1.000.Zverev neemt het zondag in het duel om de titel op tegen Roger Federer. Op hardcourt speelden de twee nog niet tegen elkaar.Roger Federer, negentienvoudig grandslamkampioen, mikt op een 94e titel in zijn indrukwekkende carrière, Zverev gaat voor een zesde toernooizege.