Lifestyle

15 dingen die héél herkenbaar zijn als je linkshandig bent

Leuk hoor, zo kronkelen op het toilet. 1. Tenzij je het ondersteboven gebruikte, wat ook maar lullig was met die voorgemaakte gaatjes. Ringschriften: over schriften gesproken, als er ringetjes aan zaten, had je een permanente afdruk in je arm zitten. Dan heb jij ongetwijfeld ook al eens met de onderstaande vijftien dingen geworsteld. Al sinds 1976 vieren we op 13 augustus de ‘dag van de linkshandigen’. Knippen: tegenwoordig is er in de meeste klassen wel een schaar voor linkshandigen te vinden, maar dat was vroeger wel even anders. Resultaat: handen die altijd onder de inktvlekken zitten en een uitgeveegd, onleesbaar geschrift.3. In dezelfde categorie: ringmappen.4. Wie links schreef, moest een moeilijke keuze maken: erg pijnlijke vingers hebben, of sukkelen met rechts.2. Behoor jij tot de 10 à 15 procent van de bevolking die – net als Oprah en Einstein overigens – liever zijn linker- dan zijn rechterhand gebruikt? Wc-rollen: zitten meestal aan de rechterkant geïnstalleerd. Vuile handen: je leerde dan wel met je linkerhand schrijven, maar we zetten onze woorden nog steeds van rechts naar links op papier. Maatbekers: hou het oor eens in je linkerhand, en kijk dan eens hoe goed jij de afmetingen nog kan lezen.5.