Sport

Zidane en Real akkoord over contractverlenging

Zinédine Zidane zet binnenkort zijn handtekening onder een nieuw contract bij Real Madrid. Dat is wat mij drijft. “Ik ben heel tevreden want dit is een teken van vertrouwen. Sindsdien stapelde de voormalige Gouden Bal de successen met de Koninklijke op. We weten allemaal waar we mee bezig zijn en het is prachtig wat wij beleven.”Volgens de Madrileense sportkrant AS tekent Zidane binnenkort bij voor drie seizoenen. Het toont dat we ons werk goed hebben gedaan”, vertelde de 45-jarige Zizou vandaag tijdens een persbabbel daags voor de heenmatch om de Spaanse Supercup tegen FC Barcelona. Zidane werd in januari 2016 hoofdtrainer van Real Madrid, als opvolger van de ontslagen Rafael Benitez. Zijn jaarsalaris zou verdubbeld worden tot ‘bijna acht miljoen euro’. “Morgen bijvoorbeeld gaan we er alles aan doen om onze wedstrijd te winnen. Beide partijen hebben een akkoord om met elkaar verder te gaan. Onder het bewind van de Fransman won Real onder meer twee keer de Champions League, de Spaanse titel (’17), twee keer de Europese Supercup en het WK voor clubs.”Zolang ik hier ben, zal ons doel altijd hetzelfde zijn”, vervolgde Zidane, die tussen 2001 en 2006 het shirt van Real droeg.