Sport

“Slim tactisch plan nodig”

Op vertrouwde grond ook, zijn trainingspaden van weleer. Binckbank Tour
Vier seconden, scheiden Tim Wellens van Tom Dumoulin met de slotetappe in de BinckBank Tour voor de boeg. “Geen simpele opgave”, klinkt het in beide kampen. (lacht) Daar hebben we Sep mentaal gekraakt.” Alles viel in de juiste plooi, vond Wellens. Knap, dat hij tóch is blijven rijden. Regen, wind, kille temperaturen: omstandigheden waarin hij boven zichzelf uitstijgt. Dat was mijn geluk. Dat wordt dus nog nagelbijten. Het was zijn tiende WorldTour-succes in vier jaar profpeloton. Anders hadden ze ons gegrepen.” Grappige anekdote: met zijn electrische fiets knalde hij bergop Vanmarcke voorbij. Opvallend: niemand is zeker van zijn zaak. Hij voelde zich op het einde niet zo goed meer. Ik heb niet meer omgekeken en ben vol doorgegaan met Tom. Tim Wellens: "Dit wordt lastig"

Mijlpaal voor Tim Wellens, die ritzege in Houffalize. “Correctie: mijn vader Leo deed dat in mijn plaats, omdat ik in Monaco zat. Ik zag het, vernam het via mijn ‘oortje’ en hóórde het ‘m ook roepen door zijn zender. – in typisch ‘Wellens-weer’. Bewerkstelligd – hoe kon het anders? Al had hij het parcours voor de zekerheid toch nog een keer verkend. “Net toen ik met Sagan vertrok, reed hij lek. Zonder die pech overleeft Peter hier makkelijk en start hij morgen, in Essen, in de leiderstrui.