Sport

Rode Duivel meteen in de basis bij Chelsea: Dé kans voor ‘Batsman’

Conte zou er graag nog een spits bijhalen, maar Batshuayi heeft hem tijdens de voorbereiding en op training wel overtuigd. En ook op training smijt hij zich volledig. Vanmiddag tegen Burnley start de Rode Duivel meteen in de basis. Hij is volwassener geworden.  

Ik vind dat Michy hard aan zijn tekortkomingen heeft gewerkt. Zijn kans moet hij nu grijpen. In matchen geeft hij zich voor de volle 120 procent. “Ik deel jullie mening dat wij geen favoriet zijn”, zei hij gisteren. Tegen Burnley staat Batsman gewoon weer in de basis. In matchen geeft hij zich voor de volle 120 procent. Eén van de youngsters uit de groep staat vanmiddag zo goed als zeker aan de aftrap. Conte ziet het seizoen pessimistisch tegemoet. Flankspeler Jeremie Boga (20) krijgt de voorkeur op de een paar maanden oudere Charly Musonda Junior. Alvaro Morata heeft conditioneel nog wat goed te maken, dus legt Antonio Conte alle hoop bij Michy Batshuayi. Hoofdzakelijk als invaller voor een paar minuten, helemaal in de schaduw van de ondertussen verbannen Diego Costa. Chelsea-coach Antonio Conte

Zijn aanvaller van 60 miljoen euro is nog niet fit. Slechts vijftien ervaren profs, waarvan Hazard, Pedro, Bakayoko (alle drie geblesseerd) en Moses (geschorst) ontbreken. Hij is nog jong en moet hard blijven werken om die stappen te blijven zetten.” Van een uitleenbeurt is helemaal geen sprake meer. “Hij is nu helemaal aangepast”, zegt Conte. De belofteninternational kan als invaller wel zijn debuut vieren in de Premier League. Hij speelde niet veel, maar ik voel dat hij zich eindelijk heeft aangepast aan onze manier van voetballen. Michy Batshuayi (23) staat voor zijn seizoen van de waarheid. Vorig seizoen hebben we hard met hem gewerkt. Vorig seizoen pikte de Rode Duivel (23) de tactische instructies niet altijd even goed op. Hij werkte hard, en met de glimlach, maar werd daarvoor karig beloond. Natuurlijk is er nog veel ruimte voor progressie. Batshuayi mag niet meer weg. Door zijn mindere prestatie, zondag in de Community Shield tegen Arsenal, keek zijn trainer heen.  Debuut Musonda? © getty. De kampioen heeft een bijzonder krappe kern. In de Premier League verzamelde hij slechts een 245 minuten. Hij besliste de titelstrijd met zijn doelpunt tegen West Bromwich, maar veel vreugde beleefde hij niet. “Maar”, zo zegt Conte nu, “ik vind dat Michy hard aan zijn tekortkomingen heeft gewerkt.