Lifestyle

Last van je darmen na het vliegen? Neem dan dit fruit mee

Wissel die peer op het vliegtuig dus af met bijvoorbeeld wat crackers en voldoende water. Gelukkig kan je het euvel voorkomen door simpelweg een peer mee te nemen in je handbagage. En dat helpt niet alleen bij een verstopt gevoel. Vliegen is de snelste manier om een verre bestemming te bereiken, maar het doet ook wat met je lichaam. Niet zo fijn natuurlijk, zeker als je nog maar net toekomt op je bestemming. “Een gezonde vertering geeft je meer energie, helpt je lichaam om gezonde stoffen op te nemen en werkt aan je immuniteit.”Dat wil echter niet zeggen dat je een hele bak peren moet verorberen. Een opgeblazen of verstopt gevoel is niet uitzonderlijk na een verre vliegreis. De gerecycleerde lucht kan je huid uitdrogen, je voeten zwellen op en de lagere luchtdruk brengt je spijsvertering in de war. Het stuk fruit zal je transit netjes op gang houden. “De combinatie van vezels en natuurlijke suikers als sorbitol en fructose houden je spijsvertering gezond”, klinkt het. Om nog maar te zwijgen van mogelijke bloedklonters omdat je zo lang stilzit.Maar er is ook goed nieuws: volgens diëtiste Rebecca Gawthorne kan je de constipatie voorkomen door tijdens de vlucht simpelweg een peer te eten. Alles met mate, want te veel fruit eten kan je spijsvertering dan weer té goed doen werken.