Sport

Kortrijk wint met kleinste verschil van Eupen na aangenaam kijkstuk

De middenvelder stuurde de snelle Teddy Chevalier diep, die zonder twijfelen de bal enig mooi over de Eupense doelman lepelde. Kortrijk is op bezoek bij Eupen met 1-2 gaan winnen. Na rust had Lepoint snel de dubbele voorsprong aan de voet, maar vergat de bal binnen te tikken oog in oog met Van Crombrugge. Eerst hield Kaminski met een ultieme kattensprong Valiente van een doelpunt, nadien lukten het ook Wague en Verdier niet om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Een kwartier voor tijd kreeg Eupen dan toch wat het verdiende. De troepen van Yannis Anastasiou starten zo met een 6/9 aan de competitie, Eupen bengelt nog steeds puntenloos onderaan het klassement. Eupen ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het kreeg niet wat het verdiende. De ingevallen Stojanovic kreeg de bal van Lepoint en schoof die via paal en doelman Van Crombrugge binnen. Na een prettig kijkspel zorgden Stojanovic en Chevalier voor een dubbele Kortrijkse voorsprong. Zijn schicht spatte immers uiteen op de kruising. Waar het de Panda’s aan efficiënte ontbrak, lukte het de Kerels wel om bij de eerste grote kans op voorsprong te komen. Al ontbrak het hen ook nu aan efficiëntie. Het was Eupen dat het eerste half uur de wet dicteerde. De Eupense aansluitingstreffer van Loties een kwartier voor tijd kwam te laat. Een mokerslag voor Eupen, dat zich ondanks de dubbele achterstand evenwel niet zomaar bij een nederlaag neerlegde. Uitstel van executie, zo bleek, opnieuw met Lepoint in een hoofdrol. Verdier botste eerst op Kaminski, maar Loties kopte in de herneming binnen. Eupen kreeg nog een ultieme kans om voor rust het evenwicht te herstellen, maar Castro-Montes raakte niet voorbij een attent keepende Kaminski. Luis García, Tirman en Verdier misten, al had deze laatste wel wat pech.