Sport

Golfers Pieters en Colsaerts redden het niet in PGA Championship

Na een bogey op de vijftiende hole werd het spel stilgelegd door de intredende duisternis. Met zijn totaalscore van 150 slagen telde hij uiteindelijk drie slagen te veel om zich te plaatsen voor de finaleronden. De Brusselaar startte zijn tweede ronde met bogeys op de holes één, twee en zeven, waarna hij op de dertiende hole een birdie zag vallen. Op de holes veertien, vijftien en zestien putte de 25-jarige Antwerpenaar drie birdies weg, waarmee hij opnieuw uitzicht kreeg op eindfase. Op de Quail Hollow golfbaan in het Amerikaanse Charlotte (North Carolina) leek Colsaerts, die met een ronde van 75 slagen dag één afsloot op een gedeelde 80e plaats, nog als enige Belg kans te maken op de finaleronden. Colsaerts, die op een gedeelde 95e plaats eindigde, telde zestien slagen meer dan de Japanner Hideki Matsuyama en de Amerikaan Kevin Kisner, die de leiding delen. Pieters, die na een teleurstellende eerste ronde van 79 slagen op een gedeelde 127e plaats stond, moest op de twaalfde hole een bogey op zijn kaart schrijven. Om de cut te halen, moest de 34-jarige Colsaerts deze ochtend op zijn laatste drie holes birdies wegputten, maar daar slaagde hij niet in. Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de eindfase van het PGA Championship (10,5 miljoen dollar), een van de vier majortoernooien in het golf. Na bogeys op de holes achttien, twee en zes, een triple bogey op de achtste en een dubbele bogey op de negende hole kwam de nummer 23 op de wereldranglijst uit op 77 slagen en een gedeelde 133e plaats. Colsaerts moest nog een bogey incasseren op de zestiende hole, waarmee hij voor de tweede opeenvolgende dag een ronde neerzette van 75 slagen.