Lifestyle

Geld verdienen aan je kleerkast? Deze dames zorgen ervoor

De spullen krijgen een prijs, worden gefotografeerd en online gezet. Zij verkocht al geruime tijd regelmatig haar eigen tweedehandskleren via het internet, onder de alleszeggende naam Closet Cleaning. En ook dat lukte prima. “Dat ging zo goed dat vriendinnen vroegen om ook hun oude stukken te verkopen. U krijgt 50% van de opbrengst. “Mensen kunnen een afspraak maken en hun spullen bij ons binnenbrengen. Op het einde van elke maand ontvangt de verkoper de opbrengst van wat er verkocht is. Wat na verloop van tijd – zes maanden – niet verkocht raakt, mag de klant weer ophalen of aan een goed doel schenken.” Het idee komt van Aagje. Het Britse online marktplatform On Buy rekende het onlangs uit. Wie graag nog een centje verdient aan zijn oude kleding, maar geen tijd of zin heeft om zijn overbodige stukken zelf op een tweedehandswebsite te plaatsen, kan voortaan bij Liesbet en Aagje Borms terecht. Ons enige selectiecriterium om iets aan te nemen, is of men het zélf nog zou kopen of dragen. Maar om die kleren zelf één voor één te verkopen via tweedehandswebsites ontbreekt het vaak aan tijd, energie of zin. Zo ontstond het idee om deze manier van werken uit te breiden.” Liesbet en Aagje Borms, twee zussen uit Brasschaat, hebben daarvoor een oplossing bedacht. De doorsneevrouw draagt niet eens de helft van de kleren uit haar kleerkast(en). Duur of minder duur merk, dat doet er niet toe. En wat daar maar hangt te hangen, is gemiddeld 2.700 euro waard. De twee zussen verkopen uw garderobe in uw plaats.