Sport

Elf finales staan op programma slotdag

In de reeksen sneuvelden immers al toplanden als Jamaica, de Bahama’s en Botswana (respectievelijk 2e, 3e en 5e op de Spelen in Rio).Als België morgen nog een medaille pakt, een week na de gouden plak voor zevenkampster Nafissatou Thiam, dan is dit WK het meest succesvolle ooit voor ons land. Het Olympisch Stadion krijgt vanaf 20u nog de finales van het hoogspringen bij de mannen, het discuswerpen bij de vrouwen, de 5000 m bij de vrouwen, de 800 m bij de vrouwen, de 1500 m bij de mannen, de 4×400 m bij de vrouwen en 4×400 m bij de mannen voorgeschoteld als apotheose van deze WK-editie. In de namiddag staat de 20 km op het programma nabij Buckingham Palace. In geval van een BR zal een medaille niet veraf zijn. Om 8u45 gaat met de 50 km snelwandelen bij de vrouwen het enige nieuwe nummer op dit WK van start, op hetzelfde moment wordt het startschot gegeven voor de 50 km bij de mannen. Voor Thiam slaagde nooit eerder een Belg erin een gouden medaille te behalen op een WK atletiek, tevens lukte het België nog niet twee medailles te veroveren op eenzelfde editie.Voor de avondsessie kan het Londense publiek zich aan de beroemde Mall opwarmen met het snelwandelen. In de finale hopen de Belgian Tornados, die vertrekken vanuit baan 9, hun Belgisch record (2:58.52) aan te scherpen. België kijkt vooral uit naar de finale van de 4×400 meter bij de mannen, met daarin de Belgian Tornados die hun vijfde eindstrijd op mondiaal niveau zullen lopen. Morgen staan er op de slotdag van het WK atletiek in Londen enkel finales op het programma. Dat liepen ze in de olympische finale in Rio de Janeiro, waar ze maar drie honderdsten tekort kwamen voor het brons. Zaterdag snelden Robin Vanderbemden, Dylan, Jonathan en Kevin Borlée naar de op twee na beste chrono (2:59.47) in de reeksen.