Lifestyle

Dit zijn de slechtste dieettips, volgens voedingsexperts

Zij onthullen de slechtste voedingstips die ze ooit al hoorden, en leggen uit waarom we die niet moeten geloven. Gelukkig bestaat er zoiets als voedingsexperts om het kaf van het koren te scheiden. “Eet nooit na 20u ’s avonds” of “neem een kauwgom tegen de honger”: als het op eten en diëten aankomt, heeft iedereen zijn eigen bizarre zelfverklaarde waarheden. “We zouden niemand moeten opleggen om een bepaalde voedingsgroep te schrappen, zeker wanneer je op lange termijn een blijvend resultaat wil zien. In plaats daarvan zouden we beter leren aan mensen hoe ze het voedsel dat ze graag eten – zoals pasta, brood en aardappelen – op een gezondere manier kunnen eten. "Stop met koolhydraten eten"

“Van dit advies word ik echt boos,” vertelt Keri Gans, auteur van The Small Change Diet. Leer te genieten van volkoren producten, perk je porties in en kies voor voedzame extra’s erbij, dat is het advies dat we eerder zouden moeten geven.”