Tech

‘Hollandse Zaken’ ontdekt de burn-out onder twintigers

Tijdens hun zondagse ‘oude-mannen-voetbal’ had schooldirecteur Jaap Nelissen een tip voor presentator Cees Grimbergen: „Je moet eens aandacht besteden aan het grote aantal burn-outs onder twintigers.” En zo geschiedde. Zoals het wel vaker gaat in de media wanneer een redacteur iets in zijn omgeving opmerkt, werd verder niet uitgezocht hoe nieuw dat idee daadwerkelijk is. Dat je alles wilt en kunt, betekent nog niet dat je het ook allemaal moet doen, was donderdag de strekking van de discussie bij Hollandse Zaken (Omroep MAX). Ik dacht eerst dat de aanleiding een artikel over dit onderwerp in Elsevier van een week geleden was, maar het bleek nog dichter bij huis. Het thema: burn-out onder twintigers. Dit levert soms verfrissende inzichten op, heel zelden nieuwe doorbraken, maar meestal oude wijn in nieuwe zakken.