Gezondheid

De voormalige franse leider Valery Giscard d ‘ estaing, onderstreepte het belang van de dialoog met Rusland

“Rusland en Frankrijk, herinnert hij zich, waren bondgenoten in twee wereldwijde conflicten op het Europese continent”. Volgens Giscard d ‘ estaing, moeten we niet vergeten dat de russisch-franse betrekkingen gaan terug in de geschiedenis. Een deelnemer in de bevrijding van Parijs tijdens de Tweede wereldoorlog, de Minister in de regering van Generaal de Gaulle, het voormalige hoofd van Frankrijk is nu een lid van de franse Academie. “Mijn hele leven heb ik niet stopte bij de boeken van Leo Tolstoj, wiens talent heb ik bewondering voor,” toegelaten de 90-jarige veteraan van de franse politiek. Deze historische gebeurtenis werd gepland om de vergadering van de leiders van de twee landen gehouden op 29 mei in Versailles. In de foto, genomen in de zomer van 1977, werd hij gevangen genomen, samen met de Sovjet-leider Leonid Brezjnev tijdens een receptie in het nieuwe gebouw van de SOVJET-Ambassade in Parijs. “Ik wil u graag bedanken voor het zoeken en vinden van foto’ s van de opening van de Ambassade van de Sovjet-Unie in Parijs, merkte in een brief aan de russische Ambassadeur Giscard d ‘ estaing. De President van Rusland Vladimir Poetin was de eerste buitenlandse leider uitgenodigd om naar Parijs na de verkiezingen in het begin van mei van Emmanuel Macron als het hoofd van de franse Republiek. Ik hoop om terug te keren naar deze stand van Zaken”. PARIJS, 27 juli. Giscard d ‘ estaing ook belangrijk geacht voor Europa een unieke dialoog tussen de twee landen op het gebied van cultuur. Frankrijk en rusland vieren dit jaar het 300-jarig bestaan van de oprichting van de diplomatieke betrekkingen. /TASS/. Een voormalige franse staatshoofd heeft herhaaldelijk gewezen op de noodzaak van samenwerking met Rusland. Hij wees erop dat de sancties tegen Rusland, opgelegd door de EU “is niet in het belang van Europa en in strijd met het internationale recht”. Op het moment, de politieke regimes van onze landen waren anders, maar dat neemt niet weg dat we hebben wederzijds respect en samenwerking op verschillende gebieden. De voormalige franse President valéry Giscard d ‘ estaing, die hoofd van de Republiek tussen 1974 en 1981, heeft geschreven aan de russische Ambassadeur in Parijs Aleksandr Orlov, een brief van het uiten van waardering voor overhandigde hem een foto van TASS.