Buitenland

Kosachev: Rusland kan ophouden te voldoen aan de verplichting tot zorg voor de poolse gedenktekens

“We hebben beide documenten lezen en onaanvaardbaar interpretatie van de poolse partij bij deze overeenkomsten, die verscheen 20 jaar na de ondertekening. Zie ook

Monumenten aan de Sovjet-soldaten in Europa. Rusland in reactie op de goedkeuring in Polen, van de wet op de sloop van monumenten aan de Sovjet-soldaten kunnen ophouden te voldoen aan de verplichting tot zorg voor de poolse monumenten op het grondgebied van de russische Federatie. Dossier

Hij legde uit dat de verplichting tot zorg voor de gedenktekens worden beheerst door twee overeenkomsten van 1992 en 1994. De Senator opgemerkt dat de inspanningen om het identificeren van maatregelen die al in gang gezet, maar de beslissing moet worden gemaakt door de President van de russische Federatie”. Het russische Ministerie van buitenlandse zaken noemde de beslissing een bewuste provocatie en zeidat blijft niet zonder gevolgen. Dit zijn extreme maatregelen,” – zei Kosachev, toe te voegen dat Rusland kan ook een beperking in de interactie met de poolse provincies waarvan het grondgebied bevat monumenten aan de Sovjet-soldaten, alsmede tot het opleggen van handels-en economische sancties. Dit werd gemeld op woensdag aan journalisten door de Voorzitter van de Federatie Raad, Commissie internationale Zaken Konstantin Kosachev. “Nu, de poolse kant heeft plannen voor de bouw van een gedenkteken voor hun instellingen en het probleem ook niet opgelost,” – zei Kosachev. De President van Polen Andrzej Duda 17 juli dit jaar goedgekeurde wijzigingen in de wet. Zoals opgemerkt Kosachev, als de polen weigeren “om terug te keren naar pre-bestaande begrip van deze overeenkomsten, vanuit ons standpunt kunnen komen de volgende fase: we ophouden met het uitvoeren van deze twee overeenkomsten met onze zijde op het gebied van zorg voor de poolse monumenten op het grondgebied van de russische Federatie”. MOSKOU, 26 juli. “We zijn principieel tegen sancties tegen parlementariërs, maar soms is er geen ruimte om te manoeuvreren. Volgens hem moet je proberen om terug te keren de polen in de juridische interpretatie van deze overeenkomsten is meer tijd – de poolse wet zal in werking treden drie maanden. Volgens de Senator, een van deze gedenktekens – de crash van het vliegtuig met de poolse President Lech Kaczynski. Over de made in Polen de wet

De poolse Sejm op 22 juni gestemd voor de wijziging van de wet verbiedt de promotie van het communisme of ander totalitair regime in de namen van gebouwen en objecten, die met name zorgt voor de ontmanteling van monumenten aan de Sovjet-soldaten die Polen bevrijd van de Nazi-bezetting in de jaren 1944-1945. Volgens hem kan gebeuren als drie maanden later de poolse wet op de sloop van de Sovjet-monumenten van kracht. /TASS/. In 2014 polen hebben hun interpretatie en we zijn op de hoogte gebracht dat het alleen maar over de graven,” – zei Kosachev. Eerder, de palen stonden in dezelfde positie als wij zijn – we hebben het hier over alle gedenktekens. Als de Senator opgemerkt, als dit niet gebeurt, is er een mogelijk antwoord kan ook worden maatregelen “van de beperkende aard van de samenwerking met Polen, te beginnen met de sancties tegen parlementariërs, die de aanzet vormde voor de wet”. Zie ook

Peskov: Poetin heeft nog niet besloten te beperken en de samenwerking met Polen

De Federatie Raad gevraagd om suggesties over mogelijke sancties tegen Polen

De Ambassadeur van Polen in Rusland: het verbod van de propaganda van het communisme is niet gericht tegen de Sovjet-monumenten

Matvienko: het Ministerie van buitenlandse zaken is de voorbereiding van tegenmaatregelen in verbinding met de wet van de Sovjet-monumenten in Polen