Buitenland

De VN-veiligheidsraad, het geblokkeerd zijn van een ontwerp-verklaring, waarin zij de beschietingen van de russische Ambassade in Damascus

Zie ook

Rusland riep de VN-veiligheidsraad veroordelen de aanval van de Ambassade in Damascus

Medewerkers van de russische Ambassade in Damascus niet beschadigd door beschietingen op 16 juli

De militanten vuurden op Damascus, met inbegrip van het gebied waar ligt de Ambassade van de russische Federatie /TASS/. Alle belangrijke bepalingen van het ontwerp had voorgesteld te verwijderen. © EPA/ANDREW GOMBERT

VN, juli 26. Volgens hem zijn de russische delegatie voorgesteld een korte tekst was gebaseerd op “de standaard formulering voor counter-terrorisme en van de onschendbaarheid van de diplomatieke missies”. In de gegeven omstandigheden, de russische zijde beschouwd als het zinloos verder te werken aan dit document,” zei Strzyzewski. Over deze op de hoogte van de op-Secretaris van de permanente missie van de russische Federatie bij de wereld organisatie Fedor Strzygowski. De VN-veiligheidsraad op dinsdag niet eens worden over een persbericht waarin zij de beschietingen van de russische Ambassade in Damascus te wijten aan het falen van de verschillende landen te werken met Moskou de voorgestelde tekst. “Tot mijn spijt moet ik zeggen dat een van de leden van de veiligheidsraad opnieuw geweigerd om te overwegen de russische versie van het project onder het valse voorwendsel van het ontbreken van bewijs van de terroristische aard van de aanvallen.