Tech

Strijd Theresa en Boris als Britse House of Cards

Op basis van uitgebreide research en gesprekken met mensen uit de directe omgeving van de hoofdrolspelers wordt de machtsstrijd om de opvolging gedocumenteerd. De BBC voegt nu een nieuwe variant toe: nog geen jaar na het Brexit-referendum en het snelle aftreden van premier David Cameron wordt in Theresa v Boris: How May Became PM heel precies ontrafeld wat er in de twintig dagen daarna gebeurde in de top van de Conservatieve Partij. Reconstructies op tv van spannende momenten in de politiek zie je ofwel in de vorm van een documentaire vol talking heads, dan wel heel veel jaren later als fictie, waarin de schrijvers nogal wat details erbij verzinnen. Zo lijkt het wel of we een actuele versie van de Britse House of Cards meemaken. Veel van die getuigenissen zijn ook in de documentaire te zien, maar de schrijvers Samir Shah en Justin Hardy (tevens regisseur) laten ook gesprekken in de achterkamers, momenten van grote verwarring en woedende telefoongesprekken naspelen door acteurs.