Economie

Russische Ministerie van landbouw verwacht dat de oogst vermindering van het graan en de aardappelen als gevolg van slecht weer

In 2016, de bruto oogst van het graan en de vlinderbloemige gewassen in Rusland in de boerderijen van alle categorie├źn uit op een record van 120,7 miljoen ton. ┬ę Cyril Kuhmar/TASS

MOSKOU, 19 juni. Het Ministerie van landbouw voorspelt dat in 2017 is de daling van de opbrengst van graan, aardappelen en suikerbieten in Rusland in vergelijking met vorig jaar als gevolg van ongunstige weersomstandigheden. Hoewel het grootste deel van de Aziatische grondgebied van Rusland agrometeorological voorwaarden voor de voltooiing van de planten, de groei en de ontwikkeling van de meeste gewassen worden voornamelijk bevredigend, zei het Ministerie van landbouw. Prognose van de productie van belangrijke gewassen zullen worden bijgewerkt op de resultaten van de lente zaaien en vroeg te oogsten”, – vermeld in het Ministerie. /TASS/. Volgens de vertegenwoordiger van een druk-diensten als gevolg van ongunstige weersomstandigheden in alle Federale districten voor de lente veld werkt, is verplaatst naar een later tijdstip dit zal leiden tot een later rijpende gewassen en het oogsten. “Volgens voorlopige gegevens van de RF-onderwerpen, de bruto oogst van graan, aardappelen en suikerbieten in verband met de weersomstandigheden is naar verwachting lager dan vorig jaar. Over TASS meldde de persdienst van het Ministerie.