Economie

“Rosatom” zal bestuderen van de mogelijkheid van het bouwen van een kerncentrale in Zambia

/TASS/. In “Rosatom” op de hoogte hebben gesteld dat dit document vormt de eerste fase van het project vóór het maken van een investeringsbeslissing voor de bouw. © Sergey Bobylev/TASS

MOSKOU, 19 juni. Rosatom en de regering van Zambia in de eerste dag van de “ATOMEXPO 2017” hebben ondertekend een aantal van de contracten en overeenkomsten voor de ontwikkeling van de nucleaire infrastructuur in dit land, de correspondent van TASS gemeld uit de ondertekening. Daarnaast werd een contract ondertekend voor de levering van beoordeling en ontwikkeling van de nucleaire infrastructuur van de Republiek een contract voor pre-engineering enquêtes in Zambia bedrijf “Atomstroyexport” (onderdeel van “Rosatom), de overeenkomst inzake de oprichting van een centrum voor nucleaire wetenschap en technologie in Zambia. In het bijzonder werd een overeenkomst getekend voor het verrichten van een pre-feasibility studie voor de bouw van kerncentrales in Zambia. Ook in het kader van het forum een intentieverklaring ondertekend over samenwerking op het gebied van het gebruik van atoomenergie voor vreedzame doeleinden, met Oeganda, Soedan en Ethiopië.