Buitenland

Lavrov: elke actie “op de grond” in Syrië moet worden afgestemd met de Damascus

– Het twee bijeenkomsten georganiseerd, en het potentieel is zeer groot.”

  Een andere bijeenkomst over Syrië in Astana

Volgens Lavrov, de vergadering in Astana aan het oplossen van de Syrische crisis zal worden gehouden op 10 juli zal worden bijgewoond door de speciale gezant van de UN Secretaris Generaal op Syrië Staffan de Mistura. Sergei Lavrov

© Alexander Shcherbak/TASS

BEIJING, 19 juni.  

Zoals de Minister zei, de samenwerking potentieel van de BRIC-landen om de efficiëntie te verhogen in de strijd tegen het terrorisme is heel belangrijk. “We hebben vandaag gehoord – en dankbaar zijn voor het hoge merken van onze collega’ s en vrienden uit voor de inspanningen die Rusland nemen met inbegrip van, samen met Turkije en Iran in het kader van de “Astana,” Lavrov gezegd. “Wat gebeurt er “op de grond” in Syrië, wij geloven dat het nodig is om volledig respect voor de soevereiniteit en de territoriale integriteit in Syrië, zei de Minister. Volgens hem zijn alle BRICS landen zijn geïnteresseerd in de implementatie van VN veiligheidsraad resolutie 2254. “Unie (BRICS) heeft een werkgroep counter-terrorisme, zei Lavrov. Zone van de-escalatie zijn één van de mogelijke opties voor samen vooruitgaan”. “De volgende vergadering zal worden gehouden in Astana op 10 juli. “Ik nodig iedereen uit om te voorkomen dat eenzijdige acties, respect voor de soevereiniteit van Syrië en de verbinding met onze algemene werkzaamheden, die wordt gecoördineerd met de Syrische regering”, zei Lavrov. Alle landen moeten respect voor de soevereiniteit en de territoriale integriteit van Syrië, om het eens op een actie “op de grond” met Damascus. – Daarom, alle acties op de grond, en er zijn veel deelnemers, inclusief de deelnemers die het uitvoeren van militaire acties moeten worden gecoördineerd met die van Damascus.”

Volgens Lavrov in Moskou dringt er bij Washington om te zorgen voor de coördinatie in het werk op Syrië en respect voor de soevereiniteit van het land. Lavrov wees erop dat het Memorandum goedgekeurd tijdens de vergadering in Astana op 4 mei, bevatte een bepaling die de garant landen (Rusland, Turkije, Iran) zal blij zijn met de verbinding naar dit proces van derde landen. /TASS/. – Het was op deze bijeenkomst hebben de partijen de volledige harmonisatie van de specifieke parameters, de modaliteiten van de waarborgen van de regeling die moet voorkomen in de gebieden van de-escalatie en de rand”. “Wanneer er duidelijke specifieke parameters, zullen we klaar zijn om te overwegen aanbiedingen van andere landen die geïnteresseerd zijn om bij te dragen aan dit initiatief”, – zei het hoofd van de russische depodesta. Dit is aangegeven op maandag de Minister van buitenlandse Zaken van Rusland Sergej Lavrov na de vergadering van de Ministers van buitenlandse zaken van de BRICS landen. Het zal deelnemen en de speciale vertegenwoordiger van de VN-Secretaris-Generaal, Staffan de Mistura, benadrukt de Minister. “We dringen er bij de Verenigde Staten en alle andere die hun hand of hun adviseurs op de grond (in Syrië), de coördinatie te verzekeren in ons werk, – zei de Minister.