Economie

Bronnen: Telia verwacht te verkopen 8% “de Megafoon” binnen zes maanden

/TASS/. Zweedse Telia is van plan om de verkoop van een aandelenpakket van (25,17%) in de mobiele operator “MegaFon” in meerdere tranches, waarvan de eerste van hen – zo ‘ n 8% – het bedrijf verwacht te verkopen binnen zes maanden. Dan is het hetzelfde pakket nog zes maanden”, aldus een andere geïnterviewde. Telia in September 2015 begon te praten over het feit dat zij voornemens is om met het verminderen van haar aanwezigheid in Centraal-Azië om zich te concentreren op de ontwikkeling in de landen van Noord-Europa. TASS is in afwachting van een herziening van “MegaFon” en Telia. “Om te verkopen een dergelijk pakket zal moeilijk zijn, dus besloten in verschillende tranches,” zei een van hen. Dat Telia van plan is om te vertrekken nummer van aandeelhouders van MegaFon, het bekend werd, vorige week. Volgens hen, Telia is nog niet gevonden een koper voor de eerste tranche is waarschijnlijk worden verkocht, zal het pakket in de markt. © EPA/KIMMO BRANDT

MOSKOU, 19 juni. Telia Company Group, eigenaar van 25,17% van de aandelen van MegaFon de andere aandeelhouders – Groep USM Alisher Usmanov (56,32%), MICL – 3,92% van de free float zijn om 14.59% van de aandelen van “MegaFon”. Te midden van geruchten over een mogelijke verkoop van de aandelen in de beheerder van de actie “de Megafoon” bij de veiling van de Moscow exchange daalde van 4,5%, op woensdag 14 juni. TASS zei twee bronnen investering in cirkels. “De eerste tranche – 8% – Telia wil een koper te vinden binnen zes maanden.