Lifestyle

Maandstonden vies? Deze emoji’s gaan in tegen het taboe

Waar geen emoji van bestaat? Tot 2 juni kan je stemmen welke van de vijf jouw favoriet is.  Zo gezegd, zo gedaan. Het is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld, maar het onderwerp brengt nog altijd een enorm grote taboe met zich mee. Plan International bracht vijf emoji’s uit rond maandstonden. Of het nu een baby, een auto of de zon is, er bestaat hoogstwaarschijnlijk wel een emoji van. Een onderzoek van Plan International toonde aan dat de helft van alle ondervraagde vrouwen tussen 18 en 34 jaar het gemakkelijker zou vinden om over hun maandstonden te praten, mocht er een emoji zijn. Veel vrouwen vinden het nog steeds moeilijk om over hun menstruatie te praten. Maandstonden. Toch is het niets om je over te schamen. De winnende emoji zal voorgesteld worden aan het Unicode Consortium. Plan International wil het onderwerp bespreekbaar maken en bracht daarom 5 emoji’s uit met het thema maandstonden. Oké, maandstonden zijn allesbehalve leuk en vaak ook enorm pijnlijk. Met wat geluk hebben we tegen 2018 allemaal een menstruatie-emoji op onze gsm.Stemmen kan je hier doen. De gemiddelde vrouw heeft in haar leven zo’n 3.000 dagen waarop ze haar regels heeft, in totaal wel 8,2 jaar!