Gezondheid

Het leger weigerde te brengen 395 kantoren “Jehovah’ s Getuigen aan de vordering over de liquidatie van de organisatie

MOSKOU, 5 April. /TASS/. Het Hooggerechtshof weigerde te tekenen 395 kantoren “Jehovah’ s Getuigen tot de behandeling van de claim van het Ministerie van justitie over de liquidatie van de organisatie, de correspondent van TASS.

De strijdkrachten op woensdag begon de overweging van de claim van het Ministerie van justitie inzake de uitbanning van en het verbod van hun activiteiten op het grondgebied van de landen van de organisatie van “administratieve centrum van Jehovah’ s getuigen in Rusland.” In de rechtszaak, het ministerie van justitie vraagt ook om het elimineren van de 395 lokale organisaties van “Jehovah’ s Getuigen en confiscatie van hun goederen. “Al overtreden van de rechten van de lokale organisaties in de regio’ s van het land, de autoriteiten van de wetshandhaving interrupt een rustige gebed vergadering van gelovigen. In dit geding van het Ministerie van justitie vraagt aan de liquidatie van deze organisaties en confiscatie van hun goederen, maar ze zijn niet voorgelegd aan het hof,” – zei de vertegenwoordiger van de “Getuigen van Jehova”.

Zie ook


“Jehovah’ s Getuigen”. Dossier

Op zijn beurt, de vertegenwoordiger van het Ministerie van justitie geoordeeld dat de vordering van invloed op de belangen van de organisatie “Administratieve centrum van Jehovah’ s getuigen. “Wij verzetten ons tegen de betrokkenheid van de lokale religieuze organisaties van structurele divisies van “Jehovah’ s Getuigen”, zei de advocaat van het Ministerie.

In de rechtszaak die het Ministerie van justitie geeft vastgesteld tijdens ongeplande inspecties van diverse onregelmatigheden bij de uitvoering van de organisatie van de activiteiten, met inbegrip van de wet Op de bestrijding van de extremistische activiteiten”. Op zijn beurt, de persdienst van de organisatie vertelde TASS dat het waarderen van dit feit is zeer alarmerend, als de beslissing kan raak 175 duizend praktiserende gelovigen. De woordvoerder Ivan Bilenko ook opgemerkt dat de organisatie bereid is zich te verdedigen bij alle rechtbanken.

12 oktober 2016 de Tver hof van Moskou een waarschuwing afgegeven aan “administratief centrum van Jehovah ‘ s getuigen in Rusland” voor extremistische activiteit. Volgens de russische wetgeving, indien de in de waarschuwing periode een religieuze Vereniging werden niet gecorrigeerd de schendingen of van nieuwe feiten getuigen van de aanwezigheid van tekenen van extremisme, de organisatie is onderworpen aan de liquidatie. Op 16 januari, de Moskouse rechtbank bevestigde de waarschuwing voor extreem-activiteit tegen de organisatie.

“Jehovah’ s getuigen” is een internationale religieuze organisatie die voldoet aan een andersdenkenden richtingen in het Christendom en wordt gekenmerkt door een specifieke interpretatie van de vele religieuze concepten. In het bestond uit 21 lokale organisatie, drie van hen werden geliquideerd voor extremisme.