Gezondheid

Het leger weigerde de “Jehovah’ s Getuigen in de rechtszaak over de erkenning van de organisatie als een slachtoffer van de repressie

MOSKOU, 5 April. /TASS/. Het Hooggerechtshof weigerde om te overwegen de vordering van “Jehovah’ s Getuigen over de erkenning van de organisatie als een slachtoffer van de politieke repressie van de zijde van het Ministerie van justitie van de russische Federatie, de correspondent van TASS.

Zie ook


“Jehovah’ s Getuigen”. Dossier

Het leger begon te overwegen rechtszaak van het Ministerie van justitie inzake de uitbanning van en het verbod van hun activiteiten op het grondgebied van de landen van de organisatie van “administratieve centrum van Jehovah ‘ s getuigen in Rusland” extremist. “Jehovah’ s getuigen diende een vordering in reconventie veeleisende herkennen van de acties van het amerikaanse ministerie van justitie de politieke repressie.

Het Hooggerechtshof oordeelde dat een tegenvordering is niet onderworpen aan een review in deze vergadering, zoals gedeponeerd bij de verkeerde rechter. “De rechtbank aangewezen om het accepteren van een vordering in reconventie gegeven het feit dat een partij overtreden van de regels van bevoegdheid”, aangekondigd in het besluit van de rechter.

In de rechtszaak, het Ministerie van justitie geeft vastgesteld tijdens ongeplande inspecties van diverse onregelmatigheden bij de uitvoering van de organisatie van de activiteiten, met inbegrip van de wet Op de bestrijding van de extremistische activiteiten”. Op zijn beurt, de persdienst van de organisatie vertelde TASS dat het waarderen van dit feit is zeer alarmerend, als de beslissing kan raak 175 duizend praktiserende gelovigen. De woordvoerder Ivan Bilenko ook opgemerkt dat de organisatie bereid is zich te verdedigen bij alle rechtbanken.

12 oktober 2016 de Tver hof van Moskou een waarschuwing afgegeven aan “Jehovah’ s Getuigen voor extremistische activiteit. Volgens de russische wetgeving, indien de in de waarschuwing periode een religieuze Vereniging werden niet gecorrigeerd de schendingen of van nieuwe feiten getuigen van de aanwezigheid van tekenen van extremisme, de organisatie is onderworpen aan de liquidatie. 16 januari 2017, de Moskouse rechtbank bevestigde de waarschuwing voor extreem-activiteit tegen de organisatie.

“Jehovah’ s getuigen” is een internationale religieuze organisatie die voldoet aan een andersdenkenden richtingen in het Christendom en wordt gekenmerkt door een specifieke interpretatie van de vele religieuze concepten. In het bestond uit 21 lokale organisatie, drie van hen werden geliquideerd voor extremisme.