Gezondheid

“Jehovah’ s getuigen niet ontvangen van het Ministerie van justitie documenten over de schorsing van de

© Alexander Demyanchuk/TASS

MOSKOU, 24 Maart. /TASS/. “Administratieve centrum van Jehovah ‘ s Getuigen in Rusland” niet heeft ontvangen van het Ministerie van justitie de documenten met betrekking tot de opschorting van de activiteiten van de organisatie. Dit werd gemeld TASS de vertegenwoordiger van een druk-diensten van Ivan Bilenko.

“We hebben niets ontvangen van het Ministerie van justitie. Ze (DOJ – ca. TASS) op de website een bericht dat geschorst onze activiteiten, niets meer. Volgens hen alle documenten die zij per mail verstuurd. Dus we hadden niet eens zien dat het geschorste het Ministerie van justitie ten aanzien van onze organisatie”, zei hij.

Zie ook


“Jehovah’ s Getuigen”. Dossier

Volgens Bilenko in de organisatie “waarderen dit feit als extreem alarmerend”, sinds het besluit kan betrekking hebben op de “175 duizend, het actief beoefenen van de gelovigen”.

Hij zei ook dat de organisatie bereid is zich te verdedigen bij alle rechtbanken. “Zeker zullen we het verdedigen van hun rechten voor de rechtbank. We hopen van harte dat het Hooggerechtshof de beslissing in het voordeel van “Jehovah’ s Getuigen”. Maar of we in beroep gaat tegen de beslissing, als wij erkennen de extremisten, de antwoord – zal, zonder twijfel,” voegde hij eraan toe.

Op 23 Maart, het Ministerie van justitie van Rusland heeft opgeschort de activiteiten van religieuze organisaties “Administratieve centrum van Jehovah ‘ s Getuigen in Rusland” in verband met zijn extremistische activiteiten. Op 5 April heeft de Supreme court van de russische Federatie benoemd tot vergoeding van de claim van het Ministerie van justitie van de russische Federatie inzake de erkenning van “Jehovah’ s Getuigen-extremistische organisatie, de vereffening en het verbod van haar activiteiten op het gebied van het land. In de rechtszaak die het Ministerie van justitie geeft aan dat de ongeplande inspectie blijkt diverse onregelmatigheden in de uitvoering van de activiteiten van de organisatie, met inbegrip van de Federale wet “Op de bestrijding van de extremistische activiteiten”.